Meer Big Data, Covid, webshops en sportbedrijven

Posted by on okt 29, 2020 in Case Studies | No Comments

De maatregelen als gevolg van de Covid treffen de sport- en recreatiewereld uiteraard hard. Bezoekersaantallen verbleken ten opzichte van voorgaande jaren, de opbrengsten volgen hetzelfde patroon. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de bedrijfsvoering. Op de korte termijn in ieder geval met de komst van de registratieplicht. Met het inzetten van de eigen website is de online dienstverlening in een versnelling gekomen. De één succesvoller dan de ander, maar zowel klant als exploitant heeft de online boeking gevonden. Met deze trendwijziging komt er ook meer ‘Big Data’ beschikbaar over het gedrag van mensen in de sport webshops. De markt krijgt hiermee inzicht in het verkoopproces op het internet. Het richtingsgevoel kan worden gestaafd op harde data. Zelfs in deze dwaze tijden blijft een Cruijffiaanse wijsheid overeind, elk nadeel ‘heb’ zijn voordeel.

Data over de afgelopen zomer

Met bijna 10 miljoen pagina bezoeken in webshops is e-commerce data van ruim 20 sportbedrijven verzameld in één database. De data is verzameld in de periode van 1 juni tot 1 oktober 2020. Ruim 400.000 bezoekers bezochten ruim 1 miljoen keer een webshop en zij brachten er bij elkaar opgeteld bijna 6 jaar door. In totaal werd voor bijna 700K gekocht.

De gemiddelde besteding is bijna 3 euro. Hierin is meegenomen dat meer dan 60% van deze transacties een boeking zonder betaling betreft. Dit zijn reserveringen die later aan de kassa worden afgerekend. Zou je alleen naar transacties kijken waarbij wel een betaling wordt gedaan, dan gaat de gemiddelde besteding fors omhoog richting de 10 euro.

Een paar cijfers

Unieke bezoekers418.234
Aantal bezoeken webshop1.058.836
verblijfsduur02:53
Aantal bezochte pagina’s in shop8.858.336
Aantal transacties244.631
Totale transactiewaarde€ 695.796,-
Gemiddelde bestelwaarde€ 2,84
bron: Google Analytics

De soms moeizame gang naar het internet door sportbedrijven is door de corona situatie dus sterk in beweging gekomen. Zowel klanten als organisaties worden gedwongen te zoeken naar efficiënte manieren om te kunnen blijven sporten en bewegen. De weg naar het internet lijkt te zijn gevonden.

Welke inzicht geeft data

Een nadere blik op de data leert ons dat de meeste mensen gebruik maken van hun mobiel, dat aandeel is 75%. Op zich niet verassend, maar de cijfers laten ook zien dat oudere gebruikers merendeel gebruik maken van grotere schermen als tablet – en desktop pc’s. Bij transacties met betalingen, dus niet alleen een reservering, zien we dat het aandeel van de desktop ook hoger is.

‘Mobile first’?

Voor het succes van een webshop is de toegankelijkheid enorm belangrijk. Een snelle blik op de cijfers geeft de indruk dat de focus op een website voor mobiel gebruik verreweg het belangrijkst is, in goed nederlands: ‘mobile first’. De doelgroep 25-34 zou hier prima mee bediend worden. Een nadere blik op cijfers geeft toch een gedifferentieerder beeld.

Vaak wordt gesteld dat ouderen moeilijk te bereiken zijn online. Deze stelling vormt vaak een belemmering voor een voortvarende aanpak voor online dienstverlening. De cijfers laten echter zien dat ouderen zich prima redden, 15% van alle gebruikers is ouder dan 65. Ze blijken wel een voorkeur te hebben voor een groter scherm, een desktop of tablet. Het maatschappelijk belang van deze doelgroep is groot. Om deze doelgroep online te bereiken is naast een mobiele website, een desktop versie van de website daarom van belang. Klik op onderstaande infographic.

Vind je deze informatie interessant en wil je hier meer van weten? Ik kom graag met je in contact. Mail naar hwestenbrink@tailorsoft.com of je kunt me bellen. Zie ook de Contactpagina.