Tientallen keren per dag grijpen we naar onze telefoon om onze honger naar informatie te stillen. Op allerlei manieren communiceren we met elkaar. Terwijl we dat doen wordt ons gedrag beïnvloed, soms bewust, vaak onbewust. Wat we eten, wat we kopen of wat we doen wordt beïnvloed door wat we om ons heen zien en wat we ervaren. Een belangrijk deel van deze ervaring komt bij ons via online kanalen. Het is daarom belangrijk de eigen boodschap zo te verpakken dat hij die beoogde doelgroep bereikt.

En wat is dan, online succes?

Dat de strijd om de klant begint op het web, is al een tijdje bekend. De toename van online verkopen blijven nog steeds hard stijgen. De corona crisis heeft dit effect alleen maar versterkt. In maart 2020 registreerde het CBS de sterkste toename in 6 jaar tijd! De zoektocht naar informatie eindigt dus steeds vaker met een aankoop. Online wordt de beslissing, de aankoop, vaker en vaker gemaakt. Het online bereiken van de doelgroep alleen is niet genoeg, het gemak waarmee de klant kan beslissen is van groot belang.

Online succes laat zich vertalen in conversie. Dat wil zeggen, het converteren van een online bezoek in een aankoop. TailorSOFT helpt in het verhogen van deze conversie. Veel technische middelen zijn beschikbaar, TailorSOFT richt zich op het effectief gebruik hiervan.